
Planlanan Aktiviteler
Detayları kesinleşmemiş, planlanmakta olan çalışmalar
İçinde Yaşadığımız Habitat
Adalar Sanat İnisiyatifi Slow Food çalışmaları çerçevesinde en yakın çevreyi tanıma koruma istifade etme amacıyla başlattığı İÇİNDE YAŞADIĞIMIZ HABİTAT programının beşincisi olan 'Mimozalar Açarken' keşif programı için yeterince yaratıcı fikir toplayarak bir alan taraması yapmıştır.
Slow Food çalışmalarını başlatan Beykoz üniversitesinin kıymetli akademisyenlerini yeri gelmişken saygı ve hürmetle anmak isteriz.
Yine Beykoz üniversitesi ve bu sefer Mimar Sinan Üniversitesini de işbirliğine davet ederek hazırlanarak 20 Nisan pazar günü bir araya gelme önerisini tartışmaya açmak istiyoruz.
Mimozalara özel bir önem atfederek içinde yaşadığımız habitayı keşfetmeye ne dersiniz?
Serap Nazır hocamız gastronomik açıdan konuya bir çerçeve çizecektir eminim.
Çeyiz Makal hocamız 9 Mart bilimsel ve sanatsal çalışmasını sonuçlarıyla birlikte bize özetleyecektir.
Eski ada hatıraları ve bellek tazeleme için Bayan Rahel Boutros bize yardımcı olabilir. Tabi kıymetli hocamız ressam Erol Eti bey de bu konuda kıymetli katkılar sunabilir.
Bu bölümde Faytonlu yavaş hayatı da anımsatabiliriz belki.
Gastronomik açıdan daha geniş anlamda Ahmet Tanrıverdi bey ve Bayan Elçin Oflaz ve Bayan Sandee Abut ada habitatına özgü bitkilerle hazırladıkları özel tarifleri bizlerle paylaşabilirler.
Edebiyat Adasında 13 Mart doğumlu Melih Cevdet edebiyatı (Felsefe Şiir tiyatro vb) kapsamlı bir şekilde ele alınabilir.
'İçinde Yaşadığımız Deniz' başka büyük bir başlık ve onun için belki daha özel bir çalışma yapmalıyız daha sonra.
Mimozalar üzerinde yoğunlaşmayı gözden kaçırmadan sanatta (dünya sanatında mimoza konusu Bihter Ayyıldız Plumemagcom ) Osman Hamdi ve Mimozalı kadın Hocamız Prof Kıymet Giray hanım tarafından aktarılabilir. Müzikte Alaattin Yavaşça (Sarı Mimozamdın Sen Benim) Nesibe Özgül Tugay hocamız hazır.
Demet Binan hocamızın yardımlarıyla ulaşacğımız ilgili devlet ve belediye kurumları tesbit çalışmaları için sunuşlarda bulunabilirler. Demet Hocamız İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peysaj Mimarlığı bölümü doç Doğanay Yener bey den bahsetti. Kültür ve Turizm Bakanlığının çalışmaları var.
Ayrıca Fatih Aslan beyin bir kısa belgesel yapma arzusu var habitat tv için .
tüm yönleri ile bu konuları tekrar konuşabilme dileği ile...

Nisan Ayında Piknik
Nisan sonunda bir Vintage piknik...
Nisan ayı orman gezimiz PİKNİK temalı ..fakat katılımın zorluğu kostümlü bir etkinlik olması. 1920 lerin 1930 ların pikniklerini canlandırmak istiyoruz. Belki Canan Göknil dönem kostümleri için fikir vermek isteyebilir. Hazırlık yapmak istersiniz diye önceden anons etmek istedik . Piknik yerimiz Aynur Tanrıverdi tarafından korunuyor


